نحوه صدور گواهی فوت در ایران و خارج از کشور

گواهی فوت چیست ؟

 

اداره ثبت بعد از بررسی سند وفات، شناسنامه فرد متوفی را باطل کرده و براساس سند وفات گواهی فوت یا خلاصه رونوشت وفات صادر می کند.

 

گواهی فوت صادر شده توسط پزشک

 

اگر شخص متوفی در منزل فوت کند، پزشک معالج میتواند بعد از بررسی کامل و تائید عدم احتمال قتل گواهی فوت صادر کند. درصورتیکه در مراحل کفن و دفن شواهدی مبنی بر عدم مرگ طبیعی پیدا شود. جنازه به پزشکی قانونی ارجاع داده شده و این سازمان بعد از آن موظف به تعیین تکلیف و صدور اجازه دفن میباشد.

کلیه مراحل ثبت وفات توسط اداره ثبت احوال تنظیم میگردند. برخی از این قوانین را باهم بررسی کنیم.

 

قانون ثبت فوت ایرانیان یا سند فوت

 

ماده قانونی 22 درباره ثبت فوت ایرانیان;

طبق این ماده قانونی است که  وفات کلیه اتباع ایرانی اعم از اینکه مقیم ایران باشند و یا خیر باید توسط اداره ثبت احوال ثبت شود. کنسولگریهای ایران در خارج از کشور مسئول گزارش فوت ایرانیان مقیم خارج به این سازمان جهت ثبت فوت میباشند.

درمورد ایرانیان مقیم ایران کلیه خویشاندان نزدیک، افراد حاضر در محل فوت، گروه های امدادی، متصدی گورستان،مقامات قضایی و نظامی، گروه های امدادی میتوانند با احراز هویت خود. فوت متوفی را به ثبت برسانند.

برای ثبت وفات باید شناسنامه متوفی جهت ابطال در اختیار اداره ثبت احوال قرار گیرد. در ضمن گواهی فوت نیز باید به اداره ثبت ارائه گردد.

 

صدور گواهی فوت توسط ثبت احوال

 

اداره ثبت احوال گواهی فوت یا خلاصه رونوشت وفات را به تعداد درخواست شده تسلیم خواهد کرد.

طبق قوانین برای صدور گواهی فوت اداره ثبت ملزم به دریافت وجهی طبق تعرفه از متقاضیان صدور این گواهی است.

 

مراحل صدور گواهی فوت در اداره ثبت

 

در ساعات و ایام اداری میتوان به کلیه ادارات ثبت احوال در اقصی نقاط کشور مراجعه نمود. برای دریافت گواهی فوت باید مدارک فوت متوفی تکمیل باشد. وجود اسناد و مدارک هویتی متوفی در هنگام فوت کاملاً ضروری است و بدون آن گواهی فوت صادر نخواهد شد.

مهلت تقاضای گواهی فوت، ده روز بعد از وفات متوفی است و بعد از آن از متقاضی وجه بیشتری به عنوان جریمه برای صدور گواهی فوت دریافت میگردد.

ثبت وفات برای صدور گواهی فوت ضروری است و اداره ثبت بدون بررسی مندرجات مدرک ثبت وفات، گواهی فوت صادر نمی کند.

 

بهشت یار در هر مرحله و کلیه مراحل میتواند یاری دهنده شما باشد

کافیست تماس بگیرید

02191018839

 

صدور گواهی فوت در منزل

 

اگر شخصی در منزل فوت کند و پزشک اورژانس بخواهد برای وی گواهی فوت صادر نماید باید مدارک هویتی فرد را مشاهده کرده و کد پستی محل را نیز در برگه های مخصوص درج کند. پزشک بعد از اطمینان از عدم وجود علائم خفگی و جراحت گواهی فوت را صادر خواهد کرد.

 

نکاتی که باید در امر صدور گواهی فوت انجام گیرد:

پزشک صدور گواهی فوت حتما باید مورد تایید سازمان پزشکی قانونی باشد و از طرف این سازمان دارای مجوز باشد.

پزشک اورژانس در منزل تنها در صورتیکه فرد متوفی 60 سال به بالا داشته باشد و علائم خفگی، ضرب و جرح، بریدگی، اصابت گلوله در بدن وی مشاهده نشود گواهی فوت صادر می کند. پزشک گواهی را تنها در برگه های مخصوص صدور گواهی فوت که توسط پزشکی قانونی صادر می گردند درج خواهد کرد.

نکته: درصورتیکه طفل نوزادی مرده به دنیا بیاید، پزشک میتواند نسبت به صدور گواهی فوت نوزاد اقدام نماید.

 

از کجا آمبولانس برای انتقال متوفی سفارش دهیم؟

۵
از ۵
۱۹ مشارکت کننده
سبد خرید

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش