نکات کلیدی تشریفات مراسم ختم
برای بهتر برگزار شدن این مراسم چند نکته هست که بهتر است از طرف صاحبان عزا و یا کسانی که مسئولیت برگزاری مراسم را به عهده دارند، در نظر گرفته شود.
1. اطلاع رسانی مناسب میهمانان: در طی مراسم خاکسپاری باید برای برگزاری مراسم ختم مسجدی انتخاب شود و مراحل هماهنگی صورت گیرد که اطلاع رسانی به موقع و درست انجام شود.
2. انتخاب مسجد مناسب: در انتخاب مسجد باید محل و امکانات آن را در نظر گرفت. بهتر است مسجد در محدوده طرح ترافیک نباشد، جای پارک مناسب برای ماشین ها داشته باشد، تعداد صندلی ها و امکانات آن نیز باید سنجیده شود. همچنین وجود پله در مساجد می تواند برای سالمندان ایجاد زحمت کند.
3. تدارک برای غذا: اگر قصد دارید پس از مراسم از مهمانان خود با شام پذیرایی کنید، بهتر است مسجدی را در نزدیکی سالن مورد نظر انتخاب کنید که زحمت رفت و آمد کمتری به مهمانان تحمیل شود.
4. وسایل ضروری برای مراسم ختم: تهیه برخی وسایل مانند ظروف یک بار مصرف، دستمال کاغذی و سینی عموما برعهده صاحبان عزاست و باید از قبل تهیه شود.
5. انتخاب سخنران و مداح: در انتخاب مداح و سخنران باید دقت شود که افرادی مسلط و خبره برای این امر در نظر گرفته شوند. تسلیت گفتن و یا تشکر از حضار باید مختصر و مناسب صورت گیرد. افراط در هرکدام از آنها باعث اتلاف وقت می شود. گرچه مرسوم است که از تک تک بزرگانی که در مجلس شرکت کرده و یا برای تسلیت گل فرستادند، نام برده شود اما این امر نباید به نحوی صورت گیرد که مجلس از شکل خود خارج شود.
سخنرانی طولانی نیز می تواند برای حضار و حتی صاحبان عزا خسته کننده و آزار دهنده باشد و حضار را به سخن گفتن وا دارد که سکوت و آرامش مجلس را بهم می زند. در هنگام مداحی از اهل بیت باید بسیار دقت شود که رعایت حال صاحبان عزا صورت گیرد و به نحوی نباشد که به جای تسلی دل داغدیدگان، آنها را بیشتر بی تاب کند.
در هر مرحله بهشت یار بهترین مشاور و برگزار کننده مجالس شماست!